Публикувана от Полина Петкова на 11 Декември 2014
![]() | Необходими продукти за блата: 5 бр. белтъци 120 гр пудра захар 160 гр. брашно 125 гр краве масло 1 ч.ч орехови ядки 1 ч.л. бакпулвер 1 ванилия за глазурата: 5 бр. жълтъци 1 ч.ч пудра захар 1 ванилия |
За блата-разбиваме маслото с пудрата захар до пухкав крем,В друга купа разбиваме белтъците с щипка сол до пухкав сняг.Смесваме ги и разбъркваме много внимателно с шпатулка. Постепенно прибавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията.Отново разбъркваме да получаване на еднородна смес.Накрая слагаме орехите бъркаме и сипваме сместа в намазнена тавичка.Печем на 180 градуса за 30мин. За глазурата разбиваме добре жълтъците с пудрата захар и ванилията. След като блата се изпече го оставяме да се охлади и изсипваме глазурата отгоре.Връщаме във фурната на 60 градуса за 15мин.Сладкиш "Агнеси" се реже на ромбчета след като се е изстинал напълно. |