Публикувана от Полина Петкова на 11 Декември 2014
Необходими продукти за тестото: 600 гр. брашно 2 яйца 15 гр. мая за хляб 1/2 ч.л. сол 1 ч.л. захар 1 ч.л оцет 3 с.л. олио за плънката: 300 гр. захар /на вкус/ 200 гр. орехи 100 мл олио 1 с.л. канела 800 гр. тиква - настъргана | |
Пресяваме брашното в голяма купа, правим кладенче и слагаме всички продукти /маята предварително слагаме в 200 мл хладка вода със захарта/. Омесваме меко тесто/ от това количество излиза точно един килограм тесто. Разделяме тестото на 5 топки по 200 гр., намазваме ги обилно с олио и ги оставяме 30 мин. покрити с чиста кърпа. Настъргваме тиквата и в нея слагаме канелата. Постиламе една стара покривка на масата, взимаме една топка и разточваме колкото можем, след това започваме да дърпаме краищата внимателно, за да не скъсаме тестото. Поръсваме с олио, тиквата, орехите и захарта. Навиваме на руло и слагаме в намазнена тавичка. По този начин процедираме и с останалите 4 топки. Намазваме с олио и поръсваме със захар. Печем на 190 градуса до получаване златиста коричка. |