Публикувана от Василена Баева на 27 Декември 2014
![]() | Необходими продукти 2 яйца 2 каф.ч. захар 2 каф.ч. олио 6 супени лъжици мед ½ п. канела 2 каф.л. бакпулвер (сода) 6 ч.ч. брашно |
Замесва се тесто, разделя се на две, разточва се. Аз използвам чаша за оформянето на сладките, след това с външната страна на капачка от паста за зъби (трябва да е от тези малките капачки), се изрязват очичките и се слагат ушички, отделно се прави носле. Долната страна е ясна - само се изрязва с чаша. Трябва да се направят равен брой от двете страни. Пекат се до леко зачервяване. Като изстинат се намазват по избор с мармалад или шоколад. Оригиналната рецепта е с шипков мармалад. Да ви е сладко! |