Публикувана от Мария Симова на 27 Декември 2014
Необходими продукти 500 гр месо от свински врат 1 голяма глава лук 3 чушки - жълта, зелена и червена 1 скилидка чесън 100 гр твърдо сирене 60 мл зехтин сол черен пипер 60 мл.червено вино щипка розмарин щипка мащерка | |
Започваме с обработката на месото. Първо го нарязваме на големи парчета напречно на мускулните влакна, а после на малки - водоравно на влакната. Това се прави, за да стане свинското по-крехко. Колкото по-малки са парчетата, толкова по-бързо ще се сготви месото. Продължаваме с рязането на чушките. Отстраняваме кочана със семките и ги нарязваме на лентички по дължината на чушката. Лукът и чесънът режем на ситно. Поставяме тигана на умерен огън и наливаме малко зехтин. Слагаме лука, чесъна, розмарина, мащерката и запържваме докато омекнат. След това към тях добавяме месото. Бъркаме, докато то придобие желания от нас цвят. Слагаме в тигана и нарязаните чушки. Продължаваме с пърженето докато и те леко поомекнат (но не напълно). Наливаме виното и след като алкохолът се изпари, прибавяме натрошеното сирене. Посоляваме с малко сол, защото сиренето е солено и с черен пипер на вкус. Леко разбъркваме, за да се смесят добре всички съставки и сваляме от котлона вече готовото ароматно ястие. Добър апетит! |