Публикувана от Веселина Константинова на 27 Декември 2014
Необходими продукти за пареното тесто: 125 мл. вода 125 мл. прясно мляко 120 гр. масло 150 гр. брашно 1 ч.л. захар 1/2 ч.л. сол 4-5 яйца щипка бакпулвер за крема: 1 пакет крем ванилия без варене на "Д-р Йоткер" 450 мл. прясно мляко 250 гр. заквасена сметана за глазурата: 100 гр. шоколад 1 с.л. олио 1 с.л. масло фъстъчен крокант | |
Загрейте в тенджера водата, млякото и маслото. Добавете захарта и солта. След като сместа заври, издърпайте настрана и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато стане гладка и хомогенна смес. Охладете за кратко. Прибавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете бакпулвера. Шприцовайте еклерите в тава с незалепващо дъно. Изпечете ги до златисто в силно сгорещена фурна. Кремът разбийте по указания на пакета начин. Прибавете сметана и продължете да биете с миксер до хомогенна смес. Разтопете шоколада на водна баня, заедно с олиото и маслото. Разрежете охладените еклери по средата и напълнете с крем. Отгоре поръсете с шоколадова глазура и фъстъчен крокант. |