Публикувана от Елена Пенчева на 01 Януари 2015
![]() | Необходими продукти за канелоните: 10 броя пурички канелони 400 г спанак, замразен 250 г извара 2 яйца сол черен пипер индийско орехче за соса: 2 с.л. масло 2 с.л. брашно 500 мл прясно мляко 50 г топено сирене черен пипер индийско орехче сол кашкавал за поръсване |
Спанакът се размразява и изцежда. Смесва се с изварата и подправките, разбърква се добре и се добавят яйцата. Разбърквате много добре и пълните канелоните. За соса загрявате в дълбок съд маслото и в него се запържва брашното (внимавайте да не загори), прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване, намалява се и се вари на слабо до сгъстяване, като се бърка от време на време. Добавя се топеното сирене и се бърка до получаване на еднородна смес. Овкусява се по ваш вкус със солта и подправките. На дъното на съда, в който ще се пече ястието се изсипва част от бешамеловия сос. Подреждат се канелоните и се заливат с остатъка от соса. Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 200 С за около 35 минути. Маха се фолиото и се поръсва с кашкавал, пече се открито още 10 минути. |