Публикувана от Az-gotvia .bg на 15 Юни 2011
Необходими продукти 200 г тъмен шоколад 200 г бял шоколад (за по-малка купа може да се използват и по 100 грама) балон | |
Надуваме балона и го завързваме с конец. Близо до възела върху балона залепваме парче тиксо. Това ще помогне балонът да не се пръсне на парчета, когато по-късно го спукаме. След това тази част от балона поставяме в пластмасова купа и го залепваме с тиксо към нея. Разтопяваме шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. Оставяме го да се охлади (на допир да не е горещ). Изливаме 1/4 от тъмния шоколад върху балона, отгоре изливаме 1/4 от белия шоколад. Поставяме за малко купата с балона в хладилник, за да се стегне шоколада. Изваждаме го, когато вече не лепне и отново изливаме от шоколада. Отново поставяме за малко в хладилник (5-10 минути). Последният шоколад, който остане изливаме отгоре и веднага обръщаме и поставяме балона върху хартия за печене (купата остава отгоре). Изчакваме малко да се стегне, за да не мърда балона и го поставяме още малко в хладилника. Когато шоколадът е напълно втвърден, махаме купата и пробиваме с игла или леко отрязваме с ножица на мястото, където сме залепили тиксо върху балона. Той бавно спихва и внимателно го изваждаме. |