Публикувана от Михаела Зейнулова на 07 Януари 2015
![]() | Необходими продукти палачинки - около 10 броя готови, по - големи за соса: колбас - 250 г по избор гъби - 200 г кашкавал - 200 г домати - 3 броя или 200 г доматено пюре магданоз - 5 стръка лук глава чесън 4 - 5 скилидки босилек 1 ч.л. сушен червен пипер 1 ч.л. индийско орехче 1/2 ч.л. майорана щипка смлян черен пипер щипка смлян кимион сол олио |
Загрейте малко мазнина в съд на котлона и задушете накълцания лук, а после чесън и нарязаните колбаси. Щом се запържи, добавете ситно нарязаните гъби. Щом и те омекнат, добавете доматите заедно с малко вода. Оставете сосът да къкри на бавен огън около 15 минути, като овкусите с всички подправки. В намазнена тава сложете палачинка или 2 по желание, поръсете с настърган кашкавал, соса и редувайте така до изчерпване на количествата. Завършете с палачинки и обилно поръсено с кашкавал. Сложете Палачинковата лазаня да се пече в умерено загряна фурна за около 20-25 минути. |