Публикувана от Веселина Константинова на 24 Януари 2015
Необходими продукти 5-6 кори за баница "Белла" (пресни) 300-400 гр настъргана тиква 1 ч.ч. захар 2 ч.л. канела 1/2 ч.ч. олио 1 к.ч. смлени орехи масло за намазване пудра захар за поръсване | |
Изпържете тиквата с олиото и захарта. Добавете орехите и канелата. Разбъркайте. Готовата плънка оставете да се охлади. Разрежете всеки лист на четири. Намажете с олио и сложете около 1 с.л. от плънката. Направете бохчичка, като отгоре оформите като розичка. Намажете формата за мъфини с масло и сложете бохчички във всяко гнездо поотделно. Изпечете в сгорещена фурна за кратко (бързо прегарят) до леко покафеняване. Готовите мъфини извадете внимателно, подредете в подходящ съд и поръсете с пудра захар. |