Публикувана от Марияна Желева на 12 Март 2015
![]() | Необходими продукти 1 кг пресни култивирани гъби печурки 100 г пушени гърди 1 глава чесън сол |
Гъбите се измиват добре и се отстраняват пънчетата им. Подбират се здрави и почти еднакви по големина гъби и се нареждат в тава с отворите нагоре. Чесънът се нарязва ситно, а пушените гърди - на малки парченца. Отворът на всяка гъба се посолява и се поставя малко чесън, а отгоре - 2-3 парчета от пушените гърди. Фурната се загрява предварително. Гъбите се пекат 5 мин. на по-силен огън и 10 мин - на по-слаб. Поднасят се топли. Пресните гъби се мият по следния начин: Заливат се с вода, която да ги покрие и се прибавят 2 супени лъжици царевично или обикновено брашно. Разбъркват се хубаво с ръце, при което по-голямата част от замърсяванията падат. След това всяка гъба се доизмива поотделно. |