Публикувана от Веселина Константинова на 22 Март 2015
Необходими продукти 1 кг бутер тесто за плънката: 100 гр. гъби 250 гр. кайма 1 малка глава лук 1 с.л. брашно черен пипер 3-4 листчета слайс сирене Едам олио за пържене 1 бр. жълтък за намазване | |
Загрейте олиото. Прибавете ситно нарязания лук. Запържете. Прибавете нарязаните гъби, размитата с малко вода кайма. Преди да свалите съда от огъня, добавете брашното, разтворено с малко вода, за да се сгъсти плънката. Овкусете с черен пипер и ако е необходимо - сол. Разточете бутер тестото /да е на стайна температура/, нарежете го на ленти. Сложете по средата от плънката, отгоре наредете парченца Едам. Нарежете краищата на ленти и сплетете. Намажете с жълтък и изпечете до златисто в загрята фурна. |