Публикувана от Анелия Терзиева на 31 Март 2015
![]() | Необходими продукти 1 л. прясно мляко 4 яйца 10 суп. лъжици захар (кристална) 7 суп. лъжици брашно 1 пак.ванилия или семената от една шушулка 100 мл. Лимончело (класически италиански ликьор) |
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме брашното и малко от млякото и бъркаме докато се получи гладка каша. Накрая прибавяме ванилията и лимончелото. Останалото мляко (около 900мл.) слагаме на котлона докато се загрее добре. Малко преди да заври го дърпаме от котлона и добавяме хомогенната смес от другите продукти. Връщаме на котлона и разбъркваме енергично докато сместа заври и се образува плътен крем. Отстраняваме от котлона. Разпределяме крема в подходящи купички/чашки и украсяваме по желание. Поднасяме охладен. |