Публикувана от Елена Пенчева на 08 Май 2015
![]() | Необходими продукти 500 мл прясно мляко 1/2 ч.ч. брашно 4/3 ч.ч. захар 50 гр. млечен шоколад ядки по желание |
Към 200 мл от прясното мляко прибавяте пресятото брашно и захарта. Бъркате докато се получи много гладка каша. Добавяте и останалото мляко и бъркате до хомогенизиране. Слагате сместа на котлона на много ниска степен (примерно 2-ра или 3-та) в зависимост от това колко силен е котлона ви. Бъркате постоянно, за да не загорят брашното и захарта. След около 10 минути сместа ще започне да се сгъстява. Добавяте начупения на парченца шоколад и бъркате до получаване на желаната гъстота. Може да декорирате с ядки. |