Публикувана от Виолета Матева на 05 Юли 2015
Необходими продукти 3 яйца 1 ч ч захар 1 ч ч брашно ванилия лимон 1 и 1/2 ч л бакпулвер 3 праскови 1 ч ч вишни без костилки 5-6 с л вишновка 4 с л захар за карамела 2 с л масло | |
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбърква се кексовата смес. В тавичка с диаметър 23 см сипваме 3 с л захар и маслото на слаб котлон да се разтопи захарта и се бърка докато се получи приятен карамелен цвят - става бързо. Върху карамела се нареждат нарязаните на парченца праскови във формата на цвете и се запълва с почистените от костилки вишни. Излива се кексовата смес върху плодовете. Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка. Изважда се и обръщаме сладкиша в подходяща чиния. В тавичката сипваме 50 мл вода с 1 с лъжица захар и отново се поставя на котлона да се разтопи. Смесва се с вишновката и се залива с този сироп. Бърз и лесен сладкиш за лятото, дори и да не сиропирате пак е вкусен ! |