Публикувана от Виолета Матева на 25 Юли 2015
![]() | Необходими продукти 110 г меко масло 2 с л пудра захар 2 с л галета за поръсване ванилия 1 ч ч брашно 1 яйце и един белтък за намазване кристална захар за поръсване 2 сини сливи 3 праскови за гланциране: 1 с л мед 1 с л вода |
В купа сипваме брашното, добавя се мекото масло, пудрата захар, ванилията и цялото яйце. Бъркаме с едната ръка да стане на трохи, добавя се брашното и се замесва тесто да не лепне. Завива се във прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 20-30 мин. През това време се измиват и нарязват плодовете на тънки резени, но плодовете да не са презрели. Върху хартия за печене се поръсва брашно и се разточва тестото. С чиния се отбелязва кръг, като се притиска или леко се очертава с нож. Поръсваме кръга с галета, за да поеме течността, прехвърляме в плоска тава. Нареждат се плодовете, като леко се застъпват. Краищата на тестото се прибират навътре, намазва се с разбит белтък и се поръсват плодовете и ръбчето със захар. Печем в загрята фурна 180 С до златисто 20-25 минути. Изважда се и намазваме с 1 с л мед разтворен с 1 с л вода, намазваме стените и плодовете за блясък. Поднасяме охладен ! Вкусотия ! |