Публикувана от Светла Желязкова на 30 Септември 2015
Необходими продукти 10 кг месести чушки червена капия 3 л оцет винен светъл 6% 600 г вода 700 г захар сол на вкус 2 ч.ч. олио 2 връзки целина черен пипер на зърна чесън скилидки | |
От продуктите (без олио и черен пипер) се прави марината, която се слага да заври. Чушките се почистват от семената и се измиват. Олиото се използва за блясък, за това се сипва по мъничко, за да стигне до края на паренето. Чушките се потапят в маринатата (по около 10 бр. наведнъж) обръщат се с решетка 2-3 пъти и бързо се изваждат в дълбок съд. Когато всички чушки са били потопени, се редят в бурканите, слагат се чесъна и целината нарязани на дребно, заливат с маринатата. На дъното на буркани се слагат по 5-6 зърна черен пипер, нареждат се плътно чушките и накрая се разпределя останалата марината. Стерилизират се 10 минути. |