Публикувана от Марияна Желева на 15 Ноември 2015
![]() | Необходими продукти 1 яйце 1 жълтък за намазване 200 мл. прясно мляко 500 г. брашно 100 мл. олио масло за намазване на тавата сирене около 200 г. натрошено 1/2 кубче мая 1 ч.л захар 1 ч.л сол |
В топличкото мляко размиваме маята. Оставяме я. Пресяваме брашното. Разбиваме яйцето, слагаме солта и захарта, после олиото. В брашното правим кладенче, прибавяме съставките и месим. Готовото омесено брашно оставяме да почине за 20 мен. Разделяме го на 12. Всяка по-малка топка разточваме с точилка да стане правоъгълник. От края до повече от половината режем на ленти. В тази част, която не сме рязали, слагаме сиренце. От горната част към лентите навиваме и след това навиваме на охлювче. Втасват в тавичката 20 мин. Мажем с жълтъка. Печем. |