Публикувана от Марина Голева на 16 Ноември 2015
![]() | Необходими продукти за 30 бр. малки кюфтеца: 400 гр. телешка кайма 2 бр. моркови 1 глава червен лук 2 скилидки чесън 1 бр. яйце 2 бр. сухари 100 гр. киноа 50 гр. краве масло къри и джинджифил (пресен) черен пипер и сол олио за пържене босилек за декорация |
За приготвяне на телешките кюфтенца в купа сложете каймата. Нарежете на ситно морковите и лука и ги добавете към каймата заедно с яйцето и сухарите. За рецептата ползвам пресен джинджифил, който настъргвам. Към каймата прибавете и подправките джинджифил, къри, черен пипер и сол (по ваше желание количествата). Омесете каймата добре. Оставете каймата в хладилника за час, за да поеме ароматите. Загрейте олио в тигана и от каймата оформете малки кюфтенца. Оваляйте в брашно преди да изпържете кюфтенцата. За приготвяне на киноата следвайте стъпките, описани на опаковката, която сте закупили. Сварената киноа овкусете с кравето масло, сол и черен пипер. Поднесете порция от телешките кюфтенца върху канапе от киноата. Гарнирайте със стръкче пресен босилек. Добър апетит! |