Публикувана от Рада Иванова на 14 Декември 2015
![]() | Необходими продукти 4 яйца 200 мл. прясно мляко 1 ч.ч захар 2 ч.ч брашно 1 пакетче бакпулвер 1 ванилия за глазурата: 1/3 ч.ч захар 100 мл. прясно мляко 1 с.л брашно |
Карамелена смес: Половината от захарта се карамелизира. Веднага добавяме 100 мл. прясно мляко и разбъркваме, докато карамелът се разтвори. След като изстине, добавяме 2 разбити яйца, половината брашно и половината бакпулвер. Разбиваме добре. Ванилова смес: Другите две яйца разбиваме с останалата захар,100 мл. прясно мляко, брашното, бакпулвера и ванилията. Глазура: Карамелизираме захарта. Прибавяме млякото, в което е разтворено брашното и бъркаме до завиране. В кексова форма, предварително омаслена и с малко брашно, изсипваме карамелената смес, после ваниловата и печем на 170 градуса. Проверяваме готовността с клечка. След като го извадим го оставяме да се охлади и заливаме с глазурата. Приятен Апетит! |