Публикувана от cvetelina ivanova на 17 Февруари 2016
Необходими продукти 2 ч.ч. захар 2 1/2 ч.ч. брашно 125 г масло 4 с.л. какао 4 яйца 6 с.л. червено вино | |
Сложих захарта с няколко супени лъжици вода на водна баня, докато се разтвори и стане на сироп. След това прибавяме маслото, нарязано на кубчета, виното и какаото. Разбъркваме всичко до получаването на хубав ароматен сос. Отделяме си една кафена чаша (аз си отделих по-скоро чаена за заливка отгоре), а останалата част оставяме за блата. За него разбиваме яйцата на пухкава смес и постепенно започваме да прибавяме от пресятото брашно и от шоколадовата смес, редувайки ги. Шоколадовата смес не трябва да е гореща, за да не пресече яйцата и трябва да се прибавя на тънка струйка. Разбъркваме всичко на хубава хомогенна смес. След това взимаме лъжица и... пийваме си малко вино... и изсипваме в тавичка, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса! Готовият сладкиш надупчваме с помощта на вилица или дървен шиш и го заливаме с шоколадово-винения сос. |