Публикувана от Мима Фортунова на 15 Март 2016
![]() | Необходими продукти 1 кг месо от пиле 2 бр. моркови 3 глави лук 1 чаена лъжичка червен пипер черен пипер на вкус сол на вкус олио - 2-3 супени лъжици брашно |
Нарязваме пилешкото месо на порции. Наливаме вода и кипваме. Изливаме водата, измиваме пилето и наливаме топла вода. Варим пилето 15-20 минути. В тенджерка задушаваме нарязаните моркови и лук в олио и малко бульон от варене на пилето. Като омекнат зеленчуците и останат на мазнина, прибавяме черен и червен пипер, сол на вкус и 2-3 супени лъжици брашно. Наливаме бульон от вареното пиле и когато заври, прибавяме порциите месо. Варим гозбата до готовност. При необходимост може да сгъстим с още малко брашно, или да долеем топла вода да разредим ястието. |