Публикувана от Марияна Желева на 20 Март 2016
![]() | Необходими продукти 120 мл. прясно мляко 60 мл. олио 1/2 кубче мая 1 ч.л захар 1/2 ч.л сол 3 ч.ч брашно масло и 1 жълтък за намазване отгоре сусам за поръсване масло за намазване на тавата 140 гр. сирене - натрошено |
В топлото прясно мляко шупваме маята, слагаме да стане запарка захарта, 1 ч.л брашно. Пресяваме 3 ч.ч брашно. В него изливаме млякото с маята и захарта, после прибавяме солта, олиото и 1 разбито яйце. Месим тесто. Поличава се ароматно, меко тесто. Завиваме на топло 30 минути. Точим на кора. Правим кифлички. Разточеният кръг го режем с остър нож на триъгълници, като в широката част слагаме сирене, краищата прегъваме навътре, навиваме към към върха. Намазваме тавата с масло и посипваме с брашно. Редим кифличките. Завиваме да стоят на топло 30 мин. Като се надигнат мажем с разбит жълтък и малко масло и поръсваме със сусам. Пека на 180 градуса. |