Публикувана от Мима Фортунова на 05 Април 2016
![]() | Необходими продукти 1/2 пиле 3 картофа 2 моркова 6-8 спагети пресен джоджен листа черен пипер сол 2 пера зелена самардала (който не разполага със зелена самардала, може да ръсне сол самардала) 1 глава лук 1 стрък зелен лук 4-5 суп.лъжици олио |
Измиваме пилето, заливаме с вода, слагаме де се вари, като обираме образувалата се пяна. Когато се свари, изваждаме от бульона и в същия бульон слагаме да се варят обелените и нарязани на кубчета картофи, настърганите моркови, нарязани листа самардала, глава лук, нарязана на ситно, 1 нарязан стрък зелен лук. Добавяме олио, черен пипер на вкус и варим докато зеленчуците уврат. Когато са сварени прибавяме джоджен, начупените спагети и почистеното от костите и нарязано пилешко месо. Варим още няколко минути до готовност. Може при необходимост да доливаме вода по време на готвене. |