Публикувана от Марияна Желева на 07 Април 2016
![]() | Необходими продукти 1 200 гр. свинско месо 3 гл. лук кромид стар 1 гл. чесън стар 2 бр. моркови 500 гр. гъби печурки 500 гр. картофи 1 ч.ч. вино бяло 1 ч.ч. вода 100 мл олио 3 стръка магданоз пресен 1 глава целина 2 щипки черен пипер млян 2 щипки сол |
Месото се реже на големи хапки, лукът на шайби, чесънът и морковите на колелца, картофите на големи парчета, гъбите на ивици. В дъното на гювеча се слага олио, ред зеленчуци, ред месо и така редуваме всичко. Накрая слагаме виното, олиото и вада. Захлупваме с капака. Ястието се пече на фурна около 4 часа на бавен огън. |