Публикувана от Димитринка Димова на 28 Май 2016
![]() | Необходими продукти 350 г картофи 350 г гъби пресни 1 бр. лук 1 кубче пилешки бульон чубрица черен пипер на вкус 2 с.л. олио 1 - 2 чаени лъжички краве масло 1 суп.лъжица брашно 2 ч.ч. вода 1 чаена лъжичка червен пипер |
Почистваме, белим и нарязваме картофите и гъбите. Ако са по-малки губите, може да сложим цели. Нарязваме лука на ситно и запържваме в олио и масло и прибавяме нарязани гъби и картофи. Прибавяме червен пипер. Наливаме вода 2 -3 чаени чаши и като заври слагаме пилешки бульон, черен пипер и чубрица на вкус. Когато се сварят гъбите и картофите, сгъстяваме ястието с брашно, размито с малко вода. Варим още няколко минути. |