Публикувана от Марияна Желева на 29 Май 2016
![]() | Необходими продукти 2 ч.ч. брашно 1 щипка сол 1 щипка захар 1 ч.ч. прясно мляко 1/4 мая 80 гр. кашкавал 1 яйце олио за намазване на тигана |
Пресявам брашното. Стоплям леко млякото и размивам маята със захарта вътре. Разбивам яйцето. Настъргвам кашкавала. Всичко обърквам много добре в дълбока купа. Оставям да втаса настрани за 30 мин. Нагрявам си тигана, вътре го намазвам леко с олио само първия път, после не залепват катмите. С черпак си изсипвам на 3 места в тигана. Пека ги от двете страни, като ги обръщам. Стават меки, вкусни и малко дебели. Хапваме с компот. |