Публикувана от Марияна Желева на 02 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 3 яйца 400 г кисело мляко 1/2 ч.ч. олио 2/3 ч.ч. захар 1 щипка сол 1 ч.л. сода за хляб 2 ч.ч. царевичен грис |
В Добруджа това ястие се казва добруджански малай или малай, прави се в тава и се реже на квадрати. Предвид, че Добруджа е била част от Румъния, малаят е останал в нашата кухня, но може би е бил променян във времето. Реших да го направя във форма за мъфини и се получи добре. Използвах царевичен грис от Румъния, но и този на "Крина" например става. Разбиваме яйцата с щипка сол. Шупваме содата в млякото. Добавяме олиото и захарта. Постепенно добавяме царевичният грис. Изсипвам сместа в подмазани и леко посипани с брашно форма за мъфини. Дозата е точно за 12 бр. Пека ги на 180 градуса в загрята фурна. |