Публикувана от Димитринка Димова на 05 Юни 2016
Необходими продукти 250 г кайма с подправки 3 картофа 1 бр. лук 1 бр. морков 2 супени лъжици ориз за каймата 2-3 супени лъжици ориз за супата черен пипер на вкус сол на вкус чубрица на вкус 1 бр. пилешки бульон олио масло | |
Смесваме каймата с 2 супени лъжици ориз и правим малки топчета. В малко олио и масло задушаваме с малко вода почистените и нарязани лук, картофи и морков. Като останат на мазнина наливаме топла вода 2 литра. Щом заври водата слагаме топчетата, 2-3 супени лъжици ориз, черен пипер и пилешки бульон, чубрица. Варим супата до готовност. При необходимост доливаме вода. |