Публикувана от Марияна Желева на 20 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. смлени лешници - сурови 125 г масло 80 г шоколад - фин млечен 3 яйца 3 ч.л. кисело мляко 1 ч.ч. пудра захар 1 1/3 ч.ч. брашно 1 ванилия 1 бакпулвер |
Смиламе си лешниците. Пресяваме брашното и му добавяме бакпулвера. Размекваме си леко маслото. Разбиваме с миксер пудрата захар с маслото. Разбиваме отделно яйцата продължително, добавяме ги при маслото и захарта, заедно с ванилията и киселото мляко. Разбъркваме. После постепенно прибавяме брашното с бакпулвера, които сме смесили. Начупваме на много малки парченца шоколада. Накрая слагаме и смлените лешници и шоколада. Разбъркваме. Намазняваме си формата и леко посипваме с брашно. Равномерно слагаме в 12 мъфинки. Печем на 180 градуса в загрята фурна. Вадим ги в подходящ съд, хапваме с кафе. |