Публикувана от Живка Андонова на 18 Ноември 2011
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. ориз 12-15 чушки пиперки 2 глави лук олио 1 ч.л. сол 1 ч.л. червен пипер черен пипер магданоз чубрица 2 домата |
Лукът се реже ситно и се задушава в олио и вода. Прибавя се оризът и 3 ч.ч. вода, когато започне да ври се добавя червения пипер, солта, черния пипер, чубрицата и магданоз. Оризът не трябва да се вари до готовност, когато е почти готов се сваля от котлона и чушките се пълнят с него. Подреждат се в намазана с олио тава, добавят се 6 с.л. вода. Върху чушките се подреждат кръгчета от домати. Пече се във фурна на 220 градуса. |