Публикувана от Марияна Желева на 16 Юли 2016
![]() | Необходими продукти 2 ч.л. канела 1 яйце 2 с.л. захар 1 ч.ч. прясно мляко 1/2 ч.ч. брашно 1/3 пакетче бакпулвер 1 ябълка 1 с.л. олио масло - за тигана пудра захар - за поръсване |
Разбивам яйцето в купа. Пресявам брашното и към него добавям бакпулвера. Смесвам прясното мляко, захарта и яйцето. Бъркам много добре сместа. Прибавям постепенно и брашното с бакпулвера. Добавям към съставките и канелата. Обелвам и почиствам ябълката, после я настъргвам на ренде. Прибавям ябълката и нея в купата. Обърквам всичко. Намазнявам си тигана с бучица масло първия път, нагрявам го. С помощта на дълбока лъжица изсипвам на 2 три места в голям тиган от сместа. Пека катмите от двете страни. Вече готови, редя в чиния. Поръсвам ги обилно с пудра захар отгоре с помощта на цедка. Хапваме с кафе, още топли. Да ви е сладко! |