Публикувана от Марияна Желева на 19 Юли 2016
![]() | Необходими продукти 1 белтък 1/2 ч.ч. брашно 1 щипка сол 1/2 връзка магданоз 10 маслини 1/2 ч.ч. прясно мляко 1 ч.л. масло 1 щипка бакпулвер |
Разбиваме на сняг белтъка. Добавяме прясното мляко. После добавяме щипка сол. Разбъркваме много добре. Нарязваме на много дребно магданоза. Маслините ги почистваме от костилките и ги нарязваме на дребно. Пресяваме брашното и му добавяме бакпулвера. Накрая слагаме и него, ако ни се струва много, не слагаме всичкото. Всичко объркваме много добре. Размекваме си 1 с.л. масло и слагаме и него. Разбъркваме. Нагряваме си тигана и го намазваме с масло. Изсипваме от сместа с помощта на черпак. Добре разстиламе от сместа. Изпичаме палачинките от двете страни. Навиваме ги на руло всяка една от тях. Режем на парчета. Нареждаме в чинийка, гарнираме с парченца сирене отстрани. |