Публикувана от Веселина Великова на 01 Септември 2016
Необходими продукти 5 кг пипер 5 кг патладжан 2 глави чесън За маринатата: 1 ч.ч. ябълков оцет 5 с.л. захар 5 с.л. сол | |
Махаме на пипера дръжките и семките. Опичаме го в чушкопек или на тенекия. Обелваме го от люспите. После не го мием. Махаме внимателно от семките, ако са останали. Слагаме всичкия пипер в голяма тава настрана. Патладжаните ги печем на фурна, като ги нареждаме в тава един до друг. Като опечем патладжаните ги белим. Махаме им дръжките и кората. Нарязваме патладжаните на големи парчета. Измиваме буркани и капачки. Подсушаваме ги добре. Редим ред патладжан, ред пипер. Почистваме чесъна. Слагаме скилидки чесън между редовете. В друг съд правим маринатата, като смесваме оцета, захарта и солта. Разбъркваме. Наливаме от маринатата в бурканите. Затваряме добре бурканите с капачките. Стерилизираме за 15 мин. бурканите, след като заври водата. |