Публикувана от Веселина Великова на 25 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 2 ч.ч брашно 2 големи яйца 1 щипка сол 1 ч.ч кисело мляко 1/2 ч.ч олио 1/2 ч.ч сирене 50 г шунка - по избор 1 пакетче бакпулвер 2 с.л. бял сусам - за поръсване олио - за намазване на терина брашно - за поръсване на терина |
В дълбока купа разбиваме две големи яйца с миксер. Добавяме малка щипка сол, 1 ч.ч. кисело мляко и 1/2 ч.ч олио в купата. Продължаваме да разбиваме с миксер. Пресяваме брашното и му добавяме 1 пакетче бакпулвер. Прибавяме брашното при другите съставки бавно на лъжици и бием с миксера. Натрошаваме бяло твърдо саламурено сирене. Нужна ни е 1 ч.ч. Нарязваме си на малки парчета 50 г шварцвалдска шунка. Използвала съм на Dulano от Лидъл /на слайсове от 100 г/. Слагаме и сиренето и шунката вътре и разбъркваме с лъжица. Намазваме с олио и поръсваме с брашно от всички страни. Изсипваме сместа в терина и заглаждаме с лъжица. Поръсваме обилно с 2 с.л бял сусам. Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна. След като го опечем го вадим от формата и го режем на дебели парчета. От дозата излизат 9 дебели парчета. |