Публикувана от Марияна Желева на 02 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 2 големи картофа 2 ½ наденички 2 ч.ч. доматен сок - от бутилка 2 ч.л. масло 2 щипки ронена чубрица 250 г сирене 1/2 ч.ч. олио - за пържене на картофите и наденичката 2 яйца |
Сиренето го нарязваме на парчета, наденичките - на шайби. Картофите ги обелваме и ги нарязваме на шайби и после на половинки. Измиваме картофите. Подготвяме 2 бр. гювечета и на дъното слагаме по ½ ч.ч. доматен сок във всяко. Загряваме олиото в подходящ тиган и позапържваме леко наденицата. Наденичките са от Лидъл, тип варено пушени на Пикок. Вадя наденичките и ги отцеждам върху салфетка. Много леко изпържвам и картофите и ги отцеждам също на салфетка. На дъното върху доматения сок слагам от сиренето, после от наденичките, следват картофките и накрая пак сирене. Леко ги пържа, защото допълнително ще се пекат в гювечетата. Продуктите ги разпределям по равно в двете гювечета. Поливам с по ½ доматен сок във всяко гювече. Поръсвам с ронена суха чубрица. Най-накрая слагам във всяко гювече по 1 ч.л. масло на парченца. Захлюпвам с капачетата. Слагам ги във фурната и пека на 200 градуса, без да се загрява фурната. Като станат почти готови, ги вадя и чуквам отгоре по едно яйце и пак пека без капачетата до готовност. Да ви е сладко! Хапваме с препечен хляб. |