Публикувана от Марияна Желева на 05 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 1 яйце + 1 белтък 5 с. л. захар 4 с.л. масло 1/2 ч. л. сода за хляб 1 ч.л. бакпулвер 1/2 ч.ч. кисело мляко 2.5 ч.ч. брашно 1 кутия локум 1 жълтък за намазване захар - кристална за поръсване сусам - за поръсване |
Отделяме единия жълтък в купичка. Другият белтък и едното яйце ще ни трябват за сместа. Нарязваме локума на по 2-3 парченца. Слагаме го в чиния, той ще ни е нужен за пълнеж. Пресяваме брашното в дълбока купа. В друга купичка разбиваме яйцето и белтъка със захарта. В киселото мляко шупваме содата за хляб. Добавяме и него вътре. Добавяме маслото, което леко трябва да е меко. В брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме да се смеси добре. Постепенно прибавяме брашното и замесваме тестото. Тестото делим на малки топки. Откъсваме от него и вътре слагаме парченце локум. Оформяме хубави топчета, равни по големина. Редим локумките в тава с хартия за печене. Мажем ги с разбит жълтък с помощта на четка и поръсваме със захар половината топчета, другата половина с бял сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. Хапваме с кафе. Да ви е сладко! |