Публикувана от Веселина Великова на 09 Ноември 2016
Необходими продукти 5 картофа 50 г. сирене 1 малко яйце за овалване 1 голям морков /кисел от туршия/ сол на вкус черен пипер на вкус 1 с.л. копър 1 малко яйце за спойка олио брашно за овалване на кюфтета | |
Не са традиционни, предвид, че се слагат кисели моркови, но стават много вкусни. Ядох ги на едно гости и ми харесаха. Сваряваме пет картофа във вода в тенджера на котлона. След като ги сварим ги настъргваме на ренде. Сиренето също го настъргваме на рендето или натрошаваме с вилица. В купа слагаме сиренето, картофите, 1 с.л брашно, 1 с.л олио, сол на вкус и черен пипер на вкус. Настъргваме 1 кисел морков от туршия с ренде. Прибавяме и него. Чукваме 1 яйце в купата. То е нужно за спойка. Нарязваме на много дребно копъра. Нужна ни е 1 с.л за вкус и аромат на сместа. Омесваме с ръка.Оставяме сместа на студено в хладилника за 30 мин., покрита с фолио. В отделна купа си слагаме малко вода. С вода си намокряме ръцете и оформяме кюфтетата. За да ни е по - лесно можем да ги оформим и да ги наредим в табла или голяма чиния. От тези продукти се получават 11 броя. Нагорещяваме олиото за пържене в тиган на котлона. В чиния разбиваме 1 яйце за овалване. В друга чиния слагаме малко брашно за овалване. Първо овалваме оформените кюфтетата в брашното, а после и в яйцето. Пържим в горещото олио, като обръщаме от двете страни. Не им трябва много време да се пържат, стават бързо. |