Публикувана от Тони Иванова на 24 Януари 2017
Необходими продукти 5 яйца 100-150 г. сирене 2 и половина компотени буркана печени чушки ( 5 от по-малките ) 2 бр. кренвирши | |
Разбиваме 5 яйца в по-дълбок съд и към тях прибавяме натрошеното или настъргано сирене, така че да се получи гъста кашичка, но не прекалено гъста. Избираме тава и в нея нарязваме двата кренвирша на тънки шайбички, а после всяка шайбичка на по четири. При кренвиршите в тавата изсипваме нарязаните чушки с големината на парченцата кренвирш или малко по-големи и разбъркваме добре, върху тях слагаме яйцата със сиренето и отново разбъркваме добре. Не се прибавя сол, защото сиренето е достатъчно солено. Слагаме тавата във фурната и запичаме на висока степен до готовност. Моята е с вентилатор и като сложа тавата, нагласям фурната на 240 градуса, след 10 мин. разбърквам хубаво и след още 15 мин. вече е готово и изваждам от фурната ! |