Публикувана от Веселина Великова на 25 Януари 2017
![]() | Необходими продукти 200 гр. черни маслини 5-6 с.л зехтин 2 с.л сок от лимон 5 листенца пресен босилек сол на вкус черен пипер на вкус |
Почистваме маслините от костилките. Слагаме ги в купа и ги пасираме много добре с пасатор. Добавяме 5-6 с.л зехтин Екстра върджин. Подправяме с малко сол и черен пипер. Солта трябва да е малко, защото маслините може да са от по - солените. Маслините, които използвах са големи и месести. Отцеждаме от жълт лимон 2 с.л сок и го добавяме при другите съставки в купата. Разбъркваме всичко. Накъсваме 5 листенца от пресен босилек. Пасираме отново всичко много добре с помощта на пасатор. След като направим маслиновия пастет го слагаме в малка купичка и украсяваме с 2 листенца прасен босилек. С пастета можем да си мажем филийки препечен хляб или брускети. |