Публикувана от Веселина Великова на 26 Март 2017
![]() | Необходими продукти 1 кг картофи 100 г краве масло 30 г брашно 3 яйца 200 г кисело мляко 100 г кашкавал черен пипер - на вкус сол - на вкус |
Измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. След като изстинат ги обелваме и настъргваме на едро ренде. Посоляваме ги и ги разстиламе върху намаслена и набрашнена тава. Яйцата разбиваме добре, докато удвоят обема си и добавяме разтопеното масло. Прибавяме и брашното и черния пипер. Разбъркваме внимателно и заливаме картофите. Поръсваме с настърган кашкавал и печем на 180 градуса 30 минути. При сервиране добавяме по лъжица кисело мляко и гарнираме със сезонна салата. |