Публикувана от Марияна Желева на 22 Април 2017
![]() | Необходими продукти 2 бр. едър карагьоз 2-3 с.л зехтин 2 резенчета лимон сол черен пипер 2 клонки лющян 2 щипки розмарин |
Почистваме карагьоза, махаме му главата и го измиваме. Подсушаваме го с кърпа. Посоляваме рибата със сол и черен пипер. Поръсваме и с малко сух розмарин. В коремчето поръсваме малко сол и черен пипер. Пъхаме вътре едно резенче лимон и една клонка пресен лющян. С 1-1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме във фолио. Слагаме рибата върху парче фолио. Загръщаме го добре около рибата. После подправяме и увиваме и другата риба. Слагаме двете увити риби в тавичка и печем на 200 градуса до готовност. |