Публикувана от Веселина Великова на 25 Юни 2017
Необходими продукти 400 г. макарони сол на вкус 200 г. майонеза 300 г. кисело мляко черен пипер на вкус 8 бр. чери домати за украса 130 г. шунка 1 буркан мариновани краставички 2 големи моркова 100 г. Ементал 300 г. грах от консерва 4 клонки пресен магданоз за украса | |
Сваряваме макароните в голяма тенджера на котлона. След завиране на водата ги варим за около 10 мин. Почистваме морковите и ги режем на парчета. Слагаме ги в малка касерола или друг съд с вода. Сваряваме морковите. Режем морковите на малки кубчета, като за руска салата. Отцеждаме сварените макарони с гевгир. Слагаме ги в тава. Овкусяваме ги със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме. Нарязваме маринованите краставички на кубчета. Нарязваме също на малки кубчета ементала и шунката. В купа слагаме морковите и краставичките, които нарязахме, ементала и шунката. Най-накрая в купата слагаме и граха от консерва и разбъркваме, за да се смесят всички съставки. Смесваме киселото мляко и майонезата и разбъркваме добре двете. Към макароните слагаме всичко и разбъркваме така, че да си поеме всичко. Сипваме в 2-3 купи и украсяваме с разполовени чери домати и клонки пресен магданоз. Отгоре поръсваме с черен пипер. |