Публикувана от Az-gotvia .bg на 11 Август 2017
Необходими продукти 6 яйца щипка сол 300г захар 1/2 с.л. оцет 1 с.л. нишесте За крема: 500 мл животинска сметана 1 с.л. пудра захар 1 с. л. ванилов екстракт манго и къпини | |
Белтъците и жълтъците се отделят, после белтъците се разбиват заедно с щипката сол, като трябва да станат на сняг. След това постепенно се добавя и захарта. Добавят се оцетът и нишестето. Разбива се за още няколко минути, за да се получи твърда, гъста и гладка смес. После внимателно се прехвърля в тава и се оформя кръг. Малко преди това трябва да загреете фурната на 110 градуса. Печете блата за 1 час и 30 минути (ако е нужно и по-дълго). Не отваряйте фурната. Как се прави крема? Първо сметаната се разбива с миксер и после се добавя и пудрата захар. Добавя се ваниловият екстракт и пак се разбърква за малко. Охладеният блат се намазва с крема. След това може да поръсите тортата си с плодовете, които сте избрали! |