Публикувана от Марияна Желева на 04 Декември 2017
Необходими продукти 600 г. настъргана тиква 40 г. галета 1 к.ч орехи 1 ч.ч захар 1 пакетче канела 1/3 ч.ч захар за поръсване отгоре 300 г. кори за баница 125 г. масло | |
Почистваме орехите и ги смиламе с машинка, но маже и да се нарежат на много ситно с нож. Режем кората на тиквата, почистваме от семките. Настъргваме си предварително тиквата с ренде в голяма тава. В купа слагаме 1 ч.ч захар, галетата, орехите и ½ пакетче канела. Объркваме с лъжица сухите съставки. Разгъваме корите. Разтопяваме маслото. Намазваме кората с масло. Отгоре напръскваме с настъргана тиква. Върху тиквата слагаме от сухата смес равномерно върху кората. Навиваме на руло. Нареждаме рулото в тава. Така докато свършат всички продукти. Нарязваме тиквеника на парчета. Смесваме в друга купичка ½ ч.ч захар и ½ пакетче канела. Намазваме тиквеника с разтопеното масло.Със захарно-канелената смес напръскваме тиквеника отгоре. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. |