Публикувана от Илияна Димова на 08 Декември 2011
![]() | Необходими продукти 2 яйца 5 суп.лъж. олио 1/2 амоняк 1 каф.лъж. хлебна сода 1 каф.чашка кисело мляко 2 ванилии 1 каф.чашка пудра захар шепа едро смлени орехови ядки сладко от боровинки кристална захар за поръсване настъргана кора от лимон |
Разбиваме яйцата. Отделяме съвсем малко за намазване на курабийките. Към разбитите яйца добавяме 1 каф.ч.пудра захар, 5 суп.лъж.олио и 2 ванилии, кора от лимон. Разбиваме добре. Добяваме и амоняк и хлебна сода, предварително угасени в 1 каф.чашка кисело мляко. Слагаме шепа орехови ядки и с брашно, колкото поеме замесваме еластично тесто. Оставяме в полиетиленово фолио на хладно. Може да приготвим тестото от вечерта. От готовото тесто правим малки топчета, които поставяме по три в тавичка. Намазваме с яйце, поръсваме с кристална захар и изпичаме. Готовите курабийки украсяваме със сладко от боровинки. |