Публикувана от Марияна Желева на 11 Февруари 2018
![]() | Необходими продукти ½ ч.ч вода ½ ч.ч захар бяла кристална ½ ч.ч захар тръстикова ½ ч.ч олио 1 ½ ч.ч брашно за кекс София мел 1 пакетче бакпулвер 2 с.л какао на Йоткер 4 яйца - големи масло за намазване на формата за кекс брашно за набрашняване на формата |
Изкарваме предварително яйцата на стайна температура. В суха купа разбиваме яйцата и захарта с миксер много добре. После слагаме водата и олиото и продължаваме да разбиваме с миксера. Бием го дълго. Пресяваме брашното с бакпулвера в отделна купичка с помощта на сито. Докато разбиваме с миксера слагаме на части и брашното. Объркваме много добре кашата. В малка купичка слагаме 4 с.л от кашата и вътре добавяме какаото и разбъркваме. Намазняваме с масло форма за кекс и набрашняваме добре. Изсипваме част от кашата. Върху нея слагаме на места какаовата смес. С вилица с въртеливи движения разбъркваме. Следва втори ред бяла каша и пак тъмна каша. Разбъркваме с въртеливи движения с вилица. И така три пъти редуваме. Печем загрята на 180 градуса кекса до готовност. Да ви е сладко! Става висок и пухкав и много вкусен кекс подходящ за следобедно кафе или за гости. |