Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Юни 2011
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. краве масло 100 г черен шоколад 1 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. натурално какао 1/2 ч.ч. сирене маскарпоне 3 яйца 2 ванилии 1/2 ч.ч. брашно 1/4 ч.л. сол За глазурата: 100 г черен шоколад 6 с.л. сметана 3 с.л. краве масло |
Разтопете маслото в микровълнова фурна или в малък съд на котлона. В купа натрошете шоколада и излейте горещото масло върху него. Оставете да престои 30 секунди и разбъркайте докато шоколадът се разтопи. Пресейте какаото в захарта. С дървена лъжица разбъркайте маскарпонето и ванилията с яйцата, които трябва да са престояли поне 30 минути на стайна температура. Бъркайте до получаване на гладка смес. Прибавете внимателно брашното и солта. Прибавете какаото и захарта при непрекъснато бъркане и внимателно започнете да изливате цялата смес към разтопения шоколад с маслото. Бъркайте докато се получи хомогенна смес. Загрейте фурната и разтопете малко масло в квадратна тавичка. В тавичката изсипете сместта и я заравнете. Браунис с маскарпоне се пече около 45 минути или докато по клечката не полепват трохички. Готовият сладкиш се изважда и се охлажда в тавичка с ледена вода. През това време пригответе глазурата. Натрошете шоколада в купа. Разтопете маслото в микровълнова фурна или в малък съд на котлона и добавете сметаната. Излейте горещата смес върху шоколада и изчакайте 30 секунди. Разбъркайте до хомогенна смес. Топлата глазура се излива равномерно върху охладения браунис. Оставя се в хладилника да се охлади напълно. Нарязва се на парчета и се поднася. |