Публикувана от Татяна Караджова на 08 Декември 2011
![]() | Необходими продукти ½ прясна краставица 1 кисела ябълка ½ кутийка майонеза 3 с.л. кисело мляко за украса: прясна краставица домат морков кашкавал маслини мек колбас |
Прясната краставица и ябълката се обелват и се нарязват на дребни кубчета. Към тях се добавят смесени майонезата и киселото мляко, за да е по-лека салатата. В средата на салатна чиния се поставя салата, след което се украсява. Украса: Прясна краставица се обелва и се нарязва по цялата й дължина на филии. От три от тях с помощта на малък нож се оформят листата, които се нареждат ветрилообразно от едната страна на купчинката салата. Друга лента от краставицата се нагъва като плисе и се поставя от другата страна на салатата. От колбасът се изрязват тънки ленти, с които се опасва салатата. Доматът се обелва на много тънка лента, от която се прави роза. В средата на доматената роза се слагат дребни кубчета кашкавал. От останалата част се прави шайба, върху която се нареждат последователно цветенца от краставица, салам, кашкавал и морков, които са с различна големина. Така приготвената шайба се слага в средата на салатата. На коктейлни сабички се нанизват по няколко маслини, които се забиват в салатата. |