www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от tony marinov на 15 Юни 2018

Сос със зелен пипер

Необходими продукти
11 бр. пипер зелен
1/2 ч.ч олио
5 скилидки чесън
1 шепа магданоз
1 стрък зелен лук
1 бирена бутилка доматен сок
сол на вкус
1 ч.л брашно
1 к.л захар

Почистваме пипера от семките и дръжките и го изпичаме на чушкопека. Слагаме пипера в тенджарка да се задуши, захлюпена с капак. Обелваме го от люспите. Поръсваме всеки пипер със сол на вкус от вътре и от вън. Срязваме го при необходимост. В тиган на котлона слагаме олио да се сгорещи и запържваме пипера от всички страни. В тигана слагаме по 3 бр. и пържим до лека коричка. Като го изпържим вадим в друг съд. В същото олио изливаме доматения сок и намаляме котлона. Бъркаме. Добавяме сол на вкус. Почистваме скилидките чесън и ги режем на тънки филийки. Режем на ситно стръкчето зелен лук. Слагаме ги при доматите. Бъркаме често докато се сгъстят доматите. Добавяме захарта. Бъркаме. Варим соса при захлюпен капак. Към края слагаме брашното, размито в 2 с.л водичка вътре и разбъркваме. Като е почти готов соса слагаме вътре внимателно пепера и ръсим с нарязан на ситно магданоз. Ври на тих огън още малко.