Публикувана от Моника Кабаиванова на 29 Юни 2018
Необходими продукти 3-4 кивита
200 мл течна сметана за разбиване
готов кекс (без пълнеж)
2 с.л. захар
ананас, манго или плод по желание (Вземете под внимание дали си подхожда с кивито като вкус) | |
Вземете една голяма кръгла купа без чупки и детайли от вътрешната страна. Покрийте я с прозрачно фолио. Нарежете кивитата на шайби. Разбийте сметаната и после добавете захар и отново разбийте. Наредете кивитата в купата без да се застъпват. Сложете слой сметана. Нарежете кекса и наредете слой кекс. Нарежете ананаса, мангото или плодът, който сте взели на кубчета и го сложете върху кекса и повтаряйте тези стъпки докато купата не се напълни и не стане гледка отгоре без да е хлътнала, защото това ще е основата. Сложете в хладилника за 2 часа да се стегне. |